1С:Contabilitate 8. Release-ul 114 Logic Cont 8

 Informația privind impozitul pe venit; Inventarierea datoriilor; Anexa nr.7 al Raportului financiar; Salariul calculat pentru zilele de sărbători nelucrate; Marimea salariului mediu; Descărcarea raportului privind împrumuturile.

Informația privind impozitul pe venit

  • S-a adăugat posibilitatea de a afișa datele despre venituri suplimentare, scutite de reținerea prealabilă de la sursa de plată.

Inventarierea datoriei

  • În momentul casării datoriilor pe conturile 5231/5232 se formeza incă o formulă contabilă privind suma TVA.

Anexa nr.7 al Raportului financiar

  • Anexa nr.7 al Raportului financiar "Informația privind imobilizările corporale" este actualizată conform formei recomandate.

Salariul calculat pentru zilele de sărbători nelucrate

  • ÎN baza Hotărârii Guvernului nr. 426 din 26.04.2004 s-a modificat calculul salariului pentru zilele de sărbatori nelucrate: la alegerea utilizatorului calculul se efectuează conform zilelor lucrătoare sau zilelor calendaristice opțional.

Marimea  salariului mediu

  • ÎN baza Hotărârii Guvernului nr.21 din 18.01.2019 a fost stabilit salariul mediu pe anul 2019 cu suma 6975 lei.

Descărcarea raportului privind împrumuturile

  • Pentru raportul anual  Informația despre contractarea/rambursarea împrumuturilor persoanelor fizice (ordinul Serviciului Fiscal de stat nr.427 din 21.08.2018) este realizată descărcarea în formatul xml pentru încărcare pe site-ul servicii.fisc.md.Raportul se prezintă anual pîna la data de 25 februarie.