Noutăți - 2024
1C:Contabiletate 8. Update lunar № 176. Aprilie 2024
1C:Contabiletate 8. Update lunar № 175. Martie 2024
1C:Contabiletate 8. Update lunar № 174. Februarie 2024
1C:Contabiletate 8. Update lunar № 173. Ianuarie 2023
22.04.2024
Clasificatorul categoriilor de persoane asigurate. Raport reglementat INR. Venituri din vânzări către persoana juridică. Transferul activelor

 

 

👉 Clasificatorul categoriilor de persoane asigurate

📙 A fost implementată posibilitatea de a specifica categoria de persoană asigurată pentru angajat în cadrul fiecărui contract.

----------------------------------------------------

👉 Raport reglementat INR

📙 În raportul reglementat „Informații despre impozitul pe venit reținut din surse de venit altele decât salariul plătit nerezidenților (Formularul INR)”, completarea coloanei Codul țării s-a schimbat.

----------------------------------------------------

👉 Venituri din vânzări către persoana juridică

📙 În documentele Venituri din vânzări (către persoana juridică) și Venituri din vânzări (către persoana juridică) (sumă) a fost implementată posibilitatea de a reflecta data facturării și data livrării.

----------------------------------------------------

👉 Transferul activelor

📙 În documentul Transfer de active a fost adăugată coloana Cantitate (beneficiar) pentru a elimina corespondența univocă.

25.03.2024
Raportul POLMED 23. Stabilirea prețurilor nomenclaturii.

 

 

👉 Raportul POLMED 23.

📙 Forma raportului reglementat "Raport despre colectarea pentru bunurile care poluează mediul în cursul utilizării lor (Forma POLMED 23)" a fost modificată conform ordinului Ministerului Finanțelor RM nr. 93 din 01.10.2023.

----------------------------------------------------

👉 Stabilirea prețurilor nomenclaturii.

📙 Mecanismul de stabilire a prețurilor nomenclaturii a fost îmbunătățit direct din fișa nomenclaturii.

 

29.02.2024
Raport privind reținerea impozitului pe venit, contribuțiilor obligatorii de asigurări medicale și contribuțiilor acumulate pentru asigurările sociale de stat obligatorii (formularul IPC21). Clasificatorul categoriilor de persoane asigurate. Evidenta amortizării activelor pe termen lung în scopuri …

 

👉 Raport privind reținerea impozitului pe venit, contribuțiilor obligatorii de asigurări medicale și contribuțiilor acumulate pentru asigurările sociale de stat obligatorii (formularul IPC21).

📙 Forma raportului "Raport privind reținerea impozitului pe venit, contribuțiilor obligatorii de asigurări medicale și contribuțiilor acumulate pentru asigurările sociale de stat obligatorii (formularul IPC21)" a fost modificată conform ordinului Ministerului Finanțelor RM nr. OMF14/2024 din 31.01.2024.

----------------------------------------------------

👉 Clasificatorul categoriilor de persoane asigurate.

📙 Au fost completate categoriile utilizate la completarea informațiilor privind stabilirea drepturilor sociale și medicale asociate relațiilor de muncă (formularul IRM19) conform ordinului Ministerului Finanțelor RM nr. OMF14/2024 din 31.01.2024.

----------------------------------------------------

👉 Evidenta amortizării activelor pe termen lung în scopuri fiscale.

📙 A fost adăugat un nou document pentru calculul amortizării activelor pe termen lung în scopuri fiscale. Calculul uzurii bunurilor de capital pe obiect. Funcționalitatea de calcul a uzurii activelor pe termen lung în scopuri fiscale a fost revizuită astfel încât calculul uzurii va fi efectuat o singură dată la sfârșitul anului calendaristic, utilizând documentul corespunzător.

17.01.2024
Exportul datelor privind plățile angajaților prin proiectul salarial FinComBank. Calculul indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă. Raportul reglementat ”Informația privind veniturile calculate şi achitate în folosul persoanei fizice şi impozitul pe venit reţinut din aceste venituri” …

 

👉 Exportul datelor privind plățile angajaților prin proiectul salarial FinComBank.

📙 Pentru a automatiza lucrul utilizatorilor, în program a fost adăugată posibilitatea de export a datelor privind plata salariilor în sistemul bancar FinComBank.

✅ Utilizatorul are posibilitatea să configureze de sine stătător formatul fișierului pentru export.
✅ Exportul datelor se realizează din documentul de plată a salariilor, în baza proiectului salarial ales în document.

----------------------------------------------------

👉 Calculul indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă.

📙 A fost modificat calculul indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă suportate de către angajator conform Legii nr. 241 din 31.07.2023, Hotărârea nr. 289/2004.

----------------------------------------------------

👉 Raportul reglementat ”Informația privind veniturile calculate şi achitate în folosul persoanei fizice şi impozitul pe venit reţinut din aceste venituri” (Informații privind impozitul pe venit).

📙 Au fost adăugate posibilități noi de salvare în fișier și imprimare a raportului :

✅ posibilitatea de salvare a raportului în formatele pdf și xlsx.
✅ forma actualizată de previzualizare a imprimării în grup.

----------------------------------------------------

👉 Actualizarea schimbului de date cu sistemul E-Factura.

📙 Au fost introduse modificări în schimb de date cu versiunea actualizată a sistemului informațional E-factura.

Primiți actualizări
Primiți actualizări
Prezentare video
Mesajul a fost trimis cu succes