👉 Bilanțul timpului de lucru pentru 2022
📙 S-au actualizat datele sărbătorilor și au completat bilanţul programului de lucru pentru anul 2022.
----------------------------------------------------
👉 Documentul „Delegație”
📙 În program a fost adăugat un nou document - Delegație. Acest document permite utilizatorului să imprime formularul tip M-2, aprobat prin ordinul comun al Departamentului de Statistică și al Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova nr. 24/36 din 25 martie 1998. Pe baza acestui document, puteți forma documentul de Primire de bunuri și materiale.
----------------------------------------------------
👉 Import de bunuri si materiale la costul zero
📙 În Program a fost modificat documentul privind importul de mărfuri și materiale pentru cazurile în care costul importului este zero (0). Costul plăților vamale va fi repartizat între articole în funcție de valorile lor cantitative. Costul cheltuielilor suplimentare va fi repartizat între poziții în același mod în funcție de valorile lor cantitative sau în funcție de pondere, dacă utilizatorul alege această metodă de repartizare a costurilor.
----------------------------------------------------
👉 Disponibilitatea contului de amortizare al tipului de articol
📙 Pentru confortul utilizatorilor, în program s-a implementat capacitatea de a seta contul de amortizare independent de utilizator. Contul de amortizare poate fi setat pentru următoarele tipuri de articole:
✅ acumulatoare și șine.
✅ OMVSD.
✅ Mijloace fixe și active necorporale.
Stabilirea conturilor de amortizare se realizează chiar sub forma articolului, prin analogie cu alte conturi ale obiectului (Directoare - activități companiei - tipuri de articole).
✔️ Actualizarea programului 1C CONTABILITATE 8 pentru Moldova. Modificările și inovațiile sunt efectuate în elementele următoare:
👉 Declarație vamală separată pentru documentul de export al mărfurilor și materialelor
📙 Pentru a reflecta costurile vamale ale operațiunilor de export, a fost adăugat la program un nou document „Declarație vamală de export”. Costul plăților vamale poate fi reflectat ca o cheltuială prin introducerea unui cont de cheltuieli în antetul documentului.
----------------------------------------------------
👉 Indeplinirea calendarului în anumite zile ale săptămânii
📙 Programul a implementat o nouă opțiune pentru completarea calendarului - pe zile din săptămână. Utilizatorul poate specifica anumite zile din săptămână și perioada de lucru pentru program și nu poate marca manual în calendar. Completarea și menținerea echilibrului orelor de lucru se efectuează în calendar.
----------------------------------------------------
👉 Rambursarea costurilor suplimentare de achiziție prin decontul de avans
📙 În documentul „Decont de avans” există posibilitatea de a selecta documentul de tipul „Costuri suplimentare pentru achiziționarea de bunuri și materiale” pentru plată.
👉 Raportul IALS 21 a fost actualizat
📙 În program a fost actualizat raportul „Informații privind salariile și alte plăți efectuate de angajator în favoarea angajaților, precum și cu privire la plățile efectuate către rezidenți din alte surse de venit decât salariile și impozitul pe venit reținut din aceste plăți” (Formular IALS 21) ...
Acest formular a fost aprobat prin ordinul Ministerului Finanțelor nr. 95 din 30 iulie 2020. Acest formular a luat în considerare modificările aduse raportului prin ordinul Ministerului Finanțelor nr. 63 din 23 aprilie 2021. Noul formular de raport poate fi încărcat în format electronic, la fel ca versiunile anterioare ale raportului.
----------------------------------------------------
👉 Achitarea cu cardul în vănzarile angro
📙 Pentru comoditatea utilizatorilor, în documentul „Vânzarea de bunuri și materiale” a fost implementată posibilitatea acceptării plății cu cardul de la cumpărător. Variabila „Plată prin card” a fost adăugată la document, care indică suma plății primite.
----------------------------------------------------
👉 Alte modificări
📙 Alte îmbunătățiri ale programului:
✅ În raportul „Calcularea costului” implementat sortarea articolelor de cost în ordine alfabetică.
✅ Când deschideți directorul „Clasificator ENAOF”, toate elementele sunt extinse automat.
👉 Optimizarea introducerii datelor despre impozitele locale
📙 Modul în care sunt înregistrate impozitele locale a fost optimizat. Acum datele despre impozitele locale pe care utilizatorul le specifică în documentul „Calculul impozitelor locale” sunt incluse automat în setările de impozitare locale. Nu mai este necesară indicarea acestor sume în impozite, acestea vor fi înregistrate automat prin documentul de calcul.
----------------------------------------------------
👉 Renumerotarea documentelor de numerar
📙 Pentru documentele de numerar, a fost implementată o funcție pentru ca utilizatorii să efectueze independent operațiunea de renumerotare.
Funcția este disponibilă din lista documentelor de numerar.
----------------------------------------------------
👉Alocarea costurilor de producție
📙 Pentru a închide costurile de producție prin metode de program non-standard, a fost adăugat un nou document „Alocarea costurilor indirecte totale”.
Documentul vă permite să specificați conturile și dimensiunile pentru închidere, baza distribuției și conturile cărora doriți să le atribuiți aceste cheltuieli.
----------------------------------------------------
👉 Alte funcții utile:
📙 Următoarele îmbunătățiri au fost adăugate la program:
✅ În documentul „Implementarea bunurilor și materialelor” a fost adăugat formularul tipărit „Act de predare-primire”.
✅ Pentru documentele „Transferarea bunurilor și materialelor” și „Casarea bunurilor și materialelor” pentru secțiunile tabulare ale mijloacelor fixe și imobilizărilor necorporale s-a adăugat butonul „Completare”.
✅ La postarea documentului „Închiderea lunii” cu opțiunea activă „reevaluarea conturilor în valută”, conturile în valută se completează automat.
Controlul cantității formularelor de strictă evidență
Atunci când salvați elemente noi în partida de formulare de strictă evidență pentru elementele cu mai mult de 5000 de elemente, programul va cere suplimentar utilizatorului să confirme datele introduse.
Încărcarea documentelor de vânzare direct în sistemul e- factura
Trimiterea foilor de plată către e-mailurile angajaților
Calculul sărbătorilor în dependență de 12 luni
Prelucrarea bunurilor și materialelor primite la pastrare
Prelucrarea bunurilor și materialelor transmise la pastrare
Raport sumar asupra salariilor:
Date despre timpul lucrat:
Analiza datoriilor după scadență;
A fost realizata descarcarea Situatiilor financiare si Situatiilor Financiare prescurtate pentru darile de seama electronice.
La prezentarea rapoartelor:
In baza ordinului Biroului National de Statistica nr.23 din 13.11.2020 a fost actualizat raportul statistic trimestrial M1.
Clasificatorul mijloacelor fixe:
Verificarea datelor raportului IPC 21:
In baza Hotaririi Guvernului nr. 10 din 03.01.2020 “Cu privire la modificările aduse unor reglementări” a fost modificata forma cererii de scutire de catre impozitul pe venit.
На основании Приказа Министерства финансов № 94 от 30.07.2020 ""Об утверждении типового формуляра (форма IPC21) Отчета об удержании подоходного налога, взносов
обязательного медицинского страхования и начисленных взносов обязательного государственного социального страхования и Инструкции о порядке его заполнения" и Приказа Министерства финансов № 17 от 19.01.2021 о внесении изменений в приказ Министерства Финансов № 94 от 30.07.2020 добавлена новая форма отчета IPC 21.
Титульный лист финансовой отчетности:
Улучшенное отражение программы:
Обновлены значения вступающие в силу с 01.01.2021 года:
Изменен расчет медицинского страхования с 01.01.2021 года.